Hakkımızda
1996 yılında kurulmuş olan şirketimiz bu tarihten itibaren sektörde helikopter işletmeciliği alanında uzmanlaşmış ve Türkiye’de bir çok ilke imza atmıştır. 2013 yılında ise ülkemizde hızla gelişen sivil havacılık sektörünün pilot ihtiyacını karşılamak amacı ile uçuş okulu olarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Akademimiz bir çok il için ulaşım konusunda avantajlı olması sebebiyle Ankara’da tesis edilmiştir.
Biz Kimiz?
Güneydoğu Havacılık
Uçuş OkuluEğitimde kalite ve devamlılık hedeflendiğinden tamamı GDH Uçuş Okulu’na ait olan 5 adet Cessna 172S, 2 adet Tecnam P2008jc ve 1 adet Piper PA-44 Seminole uçakla uçuş eğitimine devam etmektedir.
Tecrübeli Eğitimenler
Deneyimli Eğitim KadrosuTeorik bilgi eğitimleri için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığının tüm gereklerini sağlayan okulumuzda ders veren öğretmenlerimizin her biri kendilerini branşlarında ispatlamış seçkin ve tecrübeli öğretmenlerdir.
Donanımlı Tesisler
Hangar ve Bakım TesisleriUçuş eğitimlerimiz ise hangarımızın, tesislerimizin ve lojmanımızın bulunduğu Nevşehir ilinde, Kapadokya Havalimanında verilmektedir.
Seçkin Filo
Performanslı Hava AraçlarıGDH olarak bünyemizde; 2017 yılında alınan 2 adet Techam P2008JC, 3 adet Cessna 172S, 1 adet Cessna 172P, 1 adet Cessna 172RG ve son olarak 1 adet Piper PA-44 Seminole bulunmaktadır. Havayolu adayının gökyüzü ile ilk buluşmasını modern ve yüksek performanslı uçaklarımız ile sağlıyoruz.
Neden GDH Uçuş Okulu?
Öğrenci Memnuniyeti
GDH Uçuş Okulu öğrenci memnuniyetini esas alan bir sistem üzerine kurulmuştur. Öğrenci sayıları ve açılan gruplar okulun kapasitesine göre planlanır. Uçuş hattındaki her öğrencinin orada kaldığı süre boyunca maksimum verimlilikle uçması hedeflenir. Bu sistem sayesinde uçuş yapabilmek için aylarca uçuş hattındaki başka öğrencilerin uçuşlarını tamamlamalarını beklemezsiniz. Böylece eğitimleriniz verimsiz bekleme süreleri minimuma indirilerek hem eğitim kalitesini artırır hem de tüm eğitimlerin 12-14 ayda tamamlanarak öğrencinin havayoluna hazır hale gelmesi sağlanır.
Kişiye Özel Uçuş Planlaması
GDH Uçuş Okulu’nda uçuş planlamalar öğrenci müsaitliği göz önüne alınarak yapılır. Böylece çalışan öğrenciler için izin günlerinde uçuş planlanırken, sürekli olarak uçuş hattında kalan öğrencilerin eğitimi hızlı bir şekilde tamamlanır. Bu durum eğitimini çalışma hayatıyla beraber götürmek zorunda olan öğrencilere esneklik kazandırırken eğitimini kesintisiz şekilde tamamlamak isteyen öğrencilere ise süreci hızlandıracak bir ortam oluşturur.
SHY-145 Bakım Yetkisi
GDH Uçuş Okulu bünyesinde bulunan tüm uçakların bakımları, yine kendi bünyemizde bulunan onaylı bakım birimimiz tarafından Nevşehir/Kapadokya Havaalanı’ndaki hangarımızda yapılır. Bu sayede bakım için gereken planlama ve bekleme süreleri minimuma inerken tecrübeli teknisyen kadromuzla uçuşların daha emniyetli bir şekilde devam etmesi sağlanır.
ALSIM ALX Simülatör
GDH Uçuş Okulu bünyesinde 1 adet 2015 model ALSIM ALX Simülatör bulunmaktadır. Simülatör eğitimleri öğrencinin uçak üzerinde uygulanması zor olan acil durum prosedürleriyle ilgili gerekli çalışmaları eğitimin her aşamasında uygulaması ve bu prosedürlerle ilgili alışkanlık kazanmasına yardımcı olur. Ayrıca Alet Uçuş Yetkisi (IR(A)) eğitimlerinde uçulacak saatlerin büyük bir kısmı simülatörde planlanarak hem eğitim maliyetlerinde tasarruf sağlanır, hem de öğrencinin IFR uçuş prosedürlerini uçakta uygulamadan önce yeterli pratiğe sahip olması amaçlanır.
Hava Araçlarımız
Eğitimde kalite ve devamlılık hedeflendiğinden tamamı GDH Uçuş Okulu’na ait olan 5 adet Cessna 172S, 2 adet Tecnam P2008jc ve 1 adet Piper PA-44 Seminole uçakla uçuş eğitimine devam etmektedir.
TECNAM P2008JC
Sıfır olarak bünyemize kattığımız 2017 model Tecnam P2008JC tipi TC – UGY ve TC – UGZ tescilli 2 uçağımız PPL (A) eğitimleri ve PIC uçuşlarında kullanılmaktadır.
CESSNA 172RG
CPL (A) eğitimlerinin son 5 saatinde bir zorunluluk olan iniş takımı açılıp kapanabilen uçaklar kullanılır. Cessna 172 RG tipi uçaklarımız çok motorlu uçaklara kıyasla çok ekonomiktir ve bu sayede eğitim maliyetlerinin düşmesini sağlar. Ayrıca öğrenci IR ve CPL (A) kontrol uçuşlarına bu uçakla girer. Filomuzda 1 adet Cessna 172 RG bulunmaktadır.
CESSNA 172S & 172P
GDH Uçuş Okulu olarak bünyemizde 3 adet Cessna 172S ve 1 adet Cessna 172P tipi uçağımız bulunmaktadır. Uçaklarımızın tüm bakımları kendi bakım birimimiz tarafından yapılmaktadır. Cessna 172 S/P tipi uçaklar PPL (A), CPL (A), IR eğitimlerinde ve PIC uçuşlarında kullanılmaktadır.
PIPER PA-44 SEMINOLE
Eğitimin son aşaması olan Çok Motor eğitimlerinde kullanılan uçağımızdır. Pilot adayı eğitimini bu uçakla tamamladıktan sonra havayolu başvurularına hazır hale gelir. Filomuzda 1 adet Piper PA-44 tipi uçak bulunmaktadır.
Kalite ve Emniyet Politikamız
Güneydoğu Havacılık olarak Kalite ve Emniyet Yönetim Sistemi kurmayı ve onu sürekli geliştirmeyi, gelişen havacılık standartlarına uymayı, emniyetli, ekonomik ve verimli hizmetlerle müşterilerimizin beklentilerini karşılamayı taahhüt ediyoruz. Bu taahhüdümüzü yerine getirmek için;
• Uçuş emniyetine en büyük önceliği vereceğiz ve tüm çalışanlarımızın başlıca sorumlulukları arasına emniyet yönetimini yerleştireceğiz,
• SHGM, ICAO, EASA ve ilgili diğer ulusal ve uluslararası otoriteler tarafından yayınlanan düzenlemelere, iç usullerimize ve kalite standartlarına tüm personelimizin sorumluluğunda uyum sağlayacağız,
• Tüm personelimizin emniyet performansının sağlanmasıyla ilgili yükümlülükleri ve sorumluluklarını açıkça tanımlayacağız, adil kültür çerçevesinde emniyet uygulamalarını destekleyeceğiz,
• Tüm hizmetlerimizde, insanlara verilebilecek hasarı sıfıra, çevreye verilebilecek zararı en aza indirmek için çalışacağız,
• İnsan ve finans kaynaklarını verimli şekilde sağlayacak, bakım, uçuş operasyonu, eğitim ve diğer hizmetlerimizin ilk teşebbüste doğru şekilde yerine getirilmesine özel dikkat göstereceğiz,
• İlgili havacılık standartlarında belirtilen insan faktörleri ilkelerine uygun çalışacak, tüm personelimizi insan faktörleri konusunda eğitecek ve güncel tutacağız,
• Cezai müeyyide içermeyen raporlama usulleri oluşturacak ve çalışanlarımızın oluşabilecek istem dışı insan hatalarını raporlamaya teşvik edeceğiz,
• Şirket aktiviteleri sırasında meydana gelebilecek tehlikeleri, riskleri tespit edip, değerlendirecek, etki ve zararlarını kontrol altına alacağız, ticari faaliyetlerin emniyet standartlarını düşürmesine izin vermeyeceğiz,
• Tüm birimlerin kalite denetçileriyle iş birliği yapmasını sağlayacağız.